Skrýt reklamu

zázvor hubnutí

Informace a diskuze o hubnutí pro ženy.

Moderátoři: Zkušební moderátoři, Moderátoři

zázvor hubnutí

Příspěvekod Návštěvník » pon čer 18, 2012 4:02 pm

zázvor hubnutí

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !


Návštěvník
 

Re: zázvor hubnutí

Příspěvekod podpora » úte říj 02, 2012 9:53 pm

ZÁZVOR - zdravý všelék

V české pohádce Byl jednou jeden král se říká, že sůl je nad zlato a bez soli by to nebylo ONO. V asijské kuchyni mají jiný názor. Již přes 3000 let je tam používán jiný potravinový zázrak a všelék – zázvor.
Naštěstí pro nás se už v období antiky zázvor dostal i do Evropy a jeho popularita stále roste. A je proč!



Zázrak jménem zázvor

Zázvor obecný (Zingiber officinale) je vytrvalá bylina, která se pěstuje pro dužnaté, hlízovité ztlustlé oddenky, které bývají až 10cm dlouhé. Obsahuje éterické oleje, zázvorovou silici a štiplavě ostrou látku zvanou gingerol.

Jak zázvor působí?

Zázvor v různých formách dodává jídlu aroma a současně pozitivně ovlivňuje naše zažívání a pomáhá odbourávat tuk. Aktivuje srdečně-cévní systém, pomáhá při žaludečních a zažívacích potížích, snižuje hladinu cholesterolu. Pálivá chuť zázvoru zahřívá tělo a je antibakteriální. Celkově působí proti nevolnostem, plynatosti a nadýmání. Rozpouští hleny, má protizánětlivé účinky a má pozitivní vliv na krevní oběh. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi a v játrech a zvyšuje produkci žluče. S úspěchem se používá při kinetózách (cestovní nevolnosti) a těhotenských nevolnostech (jen v malém množství). Při chřipce a nachlazení pomáhají zázvorové koupele, napařování a čaj. Silice mírně dráždí, dezinfikuje a prokrvuje pokožku. Pomáhá při bolestech hlavy a stavech napětí.
Ale pozor – to zdaleka není vše - zázvor je totiž vyhlášeným afrodiziakem!

Kam s ním?

Užívanou částí zázvoru je rozvětvený, dužnatý oddenek. Používá se čerstvý-jemně nastrouhaný, nebo sušený, také se nakládá, kanduje (pak je z něj výborný pamlsek), připravuje se z něj olej a esence.Úplně nejčastěji se však používá jako koření na vařená jídla a pečivo. Vytvořit z něj však můžete zázvorové pivo a zázvorovou limonádu, oblíbený je také zázvorový čaj (snadno jej připravíte zalitím ½ lžičky mletého zázvoru 1/4 l vřelé vody). Zázvor vás překvapí příjemnou, kořeněnou chutí s nádechy citronu a květin.

Jak na to?

Pro podporu trávení a krevní cirkulace pijte několikrát denně čaj připravený z 0,5-1 g suchých kořenů zázvoru ve 150 ml horké vody.
Abyste zmírnili nevolnost (prevence a léčba kinetóz – cestovní nevolnosti) užívejte 1 gram suchého zázvorového prášku 30 minut až 4 hodiny před cestou.
Smí zázvor každý?

Zázvor bývá dobře snášen. Maximálně v dávkách nad 5 gramů denně hrozí větší riziko spojené s žaludeční nevolností, pálením žáhy, průjmem a srdečními poruchami. Užíváte-li léky proti překyselení žaludku (antacida), léky na snížení krvácení, léky na srdce a jste-li diabetik, poraďte se o užívání zázvoru s lékařem!
Jsme tu pro Vás, neváhejte se zeptat
podpora
 
Příspěvky: 390
Registrován: ned úno 12, 2012 9:48 pm


Zpět na Dieta a hubnutí muži

 


  • Může Vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Bing [Bot] a 1 návštěvník

cron