Skrýt reklamu

odkyselení organismu jídelníček

Seznam jídelníčků, podle čeho je tvořit, rady i tipy!

Moderátoři: Zkušební moderátoři, Moderátoři

odkyselení organismu jídelníček

Příspěvekod admin » pát úno 03, 2012 11:34 am

odkyselení organismu jídelníček

! ! ! POROVNÁNÍ PŮJČEK Z VÍCE ZDROJŮ ! ! !


admin
Site Admin
 
Příspěvky: 4161
Registrován: pát pro 30, 2011 11:55 pm

Re: odkyselení organismu jídelníček

Příspěvekod Návštěvník » stř črc 18, 2012 8:00 pm

Kyselé a zásadité potraviny v jídelníčku ženy

Překyselení organismu nám může způsobit nepříjemné zdravotní obtíže. Překyselení vede zejména k nebezpečnému chronickému únavovému syndromu, přináší napětí ve svalech, bolesti hlavy a zad. Pleť je náchylnější k ekzémům. Při překyselení organismu zaznamenáváme také zhoršené soustředění. Překyselení je také jedním z předpokladů pro tvorbu rakoviny. Jak se překyselení organismu vyvarovat? Především optimálním stravovacím režimem. Jak odkyselit organismus? Poradíme na následujících řádcích.
Pozor na cukry, tučná masa a smažené pokrmy.

Pozor na kyselé potraviny. Kyselost organismu ovlivňují především cukry, sladké nápoje a sladkosti. Kyselost podporují kávové nápoje, burské oříšky a tmavá masa. Pozor na výrobky z mletého masa, husí pokrmy, ochucovadla v podobě kečupů a majonéz. Nejsou vhodné smažené pokrmy a tučná masa. Vyhýbejte se alkoholu. Kyselost však může způsobit i stres, chemická léčba nebo jedovaté látky v životním prostředí. Důležité je změnit životní styl a jeho hodnoty.
Řešením je vyvážená strava.

Lidský organismus vytváří kyseliny částečně sám. První zásadou je proto dostatečný pitný režim, díky kterému se tyto kyseliny odbourají přirozenou cestou. Dbejte také na dostatečný přísun vitaminů a stopových prvků. Pokud tělo trpí jejich nedostatkem, podporuje tvorbu kyselin, nevhodné potraviny v těle zkvasí a ovlivňují imunitní systém.
Dejte přednost ovoci a celozrnnému pečivu.

Zásadité potraviny vznikají spojením vápníku, draslíku nebo hořčíku. Váš optimální jídelníček, který zabraňuje překyselení organismu, by měl obsahovat zásadité potraviny a neutrální pochutiny. Jedná se zejména o většinu dobře zralého ovoce, zejména o ananasy, banány, citrony nebo lesní plody. Hodí se také čerstvá zelenina. Z masa vybírejte krutí. Výborná je kysaná smetana a z olejů slunečnicový a olivový. Nesmí chybět celozrnné výrobky a především pečivo z žita. Pijte minerální vody. Jako první pomoc proti překyselení žaludku pomíň jedlá soda.
Závěrem několik hlavních rad, jak se účinně zbavit překyselení organismu:

denně vypijte 2 litry čisté vody, kombinujte s minerálkami
denně se pohybujte, nejlépe na čerstvém vzduchu, stačí i procházka
vyhýbejte se alkoholu
skoncujte s cigaretami
denně si dopřejte ovoce a celozrnné výrobky
dopřejte si osmihodinový spánek
jezte pomalu bez spěchu, jídlo pořádně rozžvýkejte
naučte se správně a zhluboka dýchat, pomohou například kurzy jógy
Návštěvník
 

Re: odkyselení organismu jídelníček

Příspěvekod podpora » pát říj 26, 2012 9:39 pm

Pro lidský organismus je udržení přesného pH krve otázkou života či smrti (doslova!)
Ideální hodnota pH krve je 7, 4 a pohybuje se v nepatrném rozmezí od 7,35 do 7,45. To znamená, že krev musí být neustále lehce zásaditá. Tělo tedy musí nepřetržitě a za KAŽDOU CENU udržet pH v nepatrném rozptylu uvnitř těchto hraničních hodnot, jinak umíráme.

Proč jsou slova „ZA KAŽDOU CENU“ zvýrazněna?
Když tělu znesnadníme udržení přesného pH krve, tou cenou, kterou platíme, je naše zdraví. Tělo prostě musí obětovat část sama sebe (níže popsanou demineralizací), jen aby se udrželo na živu - v rozmezí hodnot pH 7,35 – 7,45.

Čím vším tělo překyselujeme:

Především naším „moderním“ přesněji řečeno sebevražedným jídelníčkem. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné. Úmyslně se píše „kyselinotvorné“ a „zásadotvorné“ a nikoliv kyselé či zásadité, protože samotná chuť potraviny není rozhodující. Pro příklad - citron chutná kysele a přesto je to potravina, která tělu pomáhá udržet zásaditější (zdravější) vnitřní prostředí.

Nejnebezpečnější kyselinotvorné potraviny jsou maso, cukr a alkohol.

Maso je dvojnásob nebezpečné proto, že kromě samotného překyselení zanáší organismus ještě tzv. purinovými metabolity, které jsou také schopny vyvolat různá nebezpečná a bolestivá doživotní onemocnění.

Cukr (nečastěji sacharóza) je kromě velmi silného překyselování nebezpečný i tím, že se až příliš rychle vstřebává do organismu a tělo na něj musí velmi dramaticky reagovat - protože i hladina cukru (glukózy) v krvi musí být udržována v určitém rozmezí, i když naštěstí ne v tak těsném a život ohrožujícím, jako je udržení přesného pH.

Alkohol je dvojnásob nebezpečný proto, že (kromě překyselování) i v malém množství poškozuje nervové buňky (především myelinové obaly jemných nervových vláken). Alkohol je agresivní organické rozpouštědlo, které se hodí opravdu jen do průmyslu a nikoliv do něčeho tak složitého, jako je lidské tělo. Aceton také nepijeme.


Jako mnohaletý laktovegetarián si neodpustím poznámku: Běžný evropský jídelníček průměrného všežravce obsahuje mnohem více bílkoviny, než naše tělo požaduje pro své zdraví.

To, co z bílkovin ve skutečnosti potřebujeme, je pouze malá skupina tzv. esenciálních aminokyselin. Při přechodu na zdravější bezmasé stravování jsou jejich dostačujícím zdrojem fermentované (kysané) mléčné výrobky a bílkoviny obsažené prakticky ve všech rostlinných semenech. Z nich absolutně nejzdravější je čerstvě rozmixované lněné semínko = mimo jiné i pro vysoký obsah životně důležitých omega-3 nenasycených mastných kyselin. Semínka jsou kromě obilovin i luštěniny, ořechy, mák, sezamové semínko...

Málokdo ví, že aminokyseliny pro nás vytvářejí i různé s námi žijící bakterie = například ty, co jsou v pravém kváskovém chlebu – což většinou není ta hmota, kterou naše supermarkety za chleba vydávají. Vřele doporučuji prostudovat tento článek s podrobnou informaci o užitečnosti kváskového chleba a také o chemii v dnešních pekárnách (
Kód: Vybrat vše
Obsah tagu [code] je viditelný pouze pro přihlášené uživatele.
).
Jsme tu pro Vás, neváhejte se zeptat
podpora
 
Příspěvky: 390
Registrován: ned úno 12, 2012 9:48 pm


Zpět na Jídelníček

 


  • Může Vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron